U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

28

28 januari - 4 februari 2017: winterwandelweek

kennismaking met een sprookjesachtige, witte bergwereld

 

De meeste wandelaars hebben de Pyreneeën alleen in de zomer meegemaakt. Maar hoe mooi is het om dit gebergte ook eens in de winter te beleven? Een andere bergwereld opent zich voor je. Een witte wereld. Sprookjesachtig, stil, mysterieus en van een adembenemende schoonheid. Wandelend op sneeuwschoenen kun je in de winter prachtige routes afleggen in mijn streek. Je weet niet wat je meemaakt, zo bijzonder is het. In deze week begeleid ik een aantal sneeuwschoenwandelingen die ook geschikt zijn voor wandelaars die geen ervaring hebben met het wandelen op sneeuwschoenen. Maar een beetje conditie is wel nodig. Een ideale week om, onder begeleiding, eens kennis te maken met een totaal andere bergwereld. En verder is deze week ook een ontspannen week, waarbij je even kunt ontsnappen aan de drukte en de hectiek in Nederland of Vlaanderen. In Ayet staat de tijd stil. Het is er heerlijk rustig en in de gezellige Petit Refuge kun je 's avonds bij de warmte van de houtkachel genieten van een heerlijke maaltijd en bijkomen van een bijzondere dag in de bergen.

 

schitterende wandeling over een bergkamschitterende wandeling over een bergkam

 

 Maximum aantal deelnemers: 6

 

In schema ziet de week er als volgt uit:

28 januari:  Aankomst in Ayet bij Le Petit Refuge. Onder het genot van een welkomstdrankje heet ik jullie welkom en maken we kennis. 's Avonds wacht een heerlijke maaltijd en we nemen de week alvast door.

29 januari: Een mooie wandeling om te wennen aan het wandelen op sneeuwschoenen en ook een wandeling die een mooie indruk geeft van de Vallée de Bethmale begint bij het Lac de Bethmale. Een mooie gelijkmatige klim brengt ons op een brede kam, gelardeerd met oude schuren. De panorama's zijn verbluffend. Wat een heerlijke omgeving om in alle rust te lopen. Een lange, rustige daling brengt ons in Ayet. Duur: 5 uur.

30 januari: Vandaag nemen we wat gas terug en we maken een korte, ontspannen wandeling in de schilderachtige Vallée de Bellongue langs allerlei dorpen en gehuchten. Grote kans dat we deze wandeling op onze vertrouwde bergschoenen kunnen doen. Duur: 3.30 uur.

31 januari: Uitzichten op de hoge toppen die de grens met Spanje vormen bepalen de wandeling van vandaag. We gaan naar de naburige Vallée du Biros. Vanuit het dorpje Balacet gaan we via een oude marmergroeve over een prachtig traject naar de Col de l'Araing, waar we bij een mooi gelegen hutje kunnen genieten van sublieme uitzichten. Aansluitend klimmen we naar de top van de Pic de l'Araing. Een flinke inspanning, maar wel eentje die zich loont. We keren terug naar het hutje en dalen tot slot af naar Balacet. Duur: 6 uur.

1 februari:  rustdag. Natuurlijk kun je vandaag ook gaan wandelen. Dat doe je dan op eigen gelegenheid. Graag help ik je bij het uitkiezen van een mooie wandeling. In de Petit Refuge ligt een keur aan uitgewerkte wandelingen met kaartmateriaal voor je klaar!

2 februari: prachtige wandeling naar de Col de la Core langs oude schuren. Heerlijke route op sneeuwschoenen. En de Col de la Core is vanwege de uitzichten een uitgelezen plek voor een pauze. We keren terug en volgen de beek de Balamet tot in Ayet. Duur: 5 uur.

3 februari: de finale wandeling speelt zich in de westelijke punt van de Vallée de Bellongue. Vanaf de bekende Col de Portet d'Aspet klimmen we door een loofbos en aansluitend over een open helling naar de top van de Pic de Paloumère, de berg die zo'n mooie uitzichten biedt op de Pyreneeën alsook op het Franse achterland. Via een route door een schilderachtig landschap keren we terug naar de plaats waar de wandeling begon. Duur: 5.30 uur

4 februari:  na het ontbijt nemen we afscheid.

 

Goed om te weten: in de winter zijn we, meer nog dan in andere seizoenen, afhankelijk van de omstandigheden. Sneeuwcondities zijn niet op voorhand te voorspellen. Daarom zijn de voorgestelde wandelingen alleen maar een schema. Als het kan, doen we de geplande wandelingen, maar het kan ook zijn dat een wandeling komt te vervallen of dat het schema wordt omgegooid.

 

Deze prachtige wandelweek valt midden in de winter.

Misschien wel een goed moment om even te ontsnappen aan het drukke bestaan in Nederland of Vlaanderen.

De week is verder een mooie kans op de Pyreneeën te zien en te beleven in de winter.

 

genieten van de prachtige winterse bergwereldgenieten van de prachtige winterse bergwereld

 

 

 Praktische informatie

Prijs van de week per persoon: € 425
Inbegrepen:
* 7 overnachtingen in Le Petit Refuge (tweepersoonskamer die je deelt);
* 6 maaltijden in Le Petit Refuge
* 6 lunchpakketten.

In deze week hou ik één rustdag. Dat betekent dat er één dag is waarop ik niet meega met een wandeling.Ook zal ik één keer niet koken (31 januari). Op die dag gaan we in een goedkoop restaurantje eten ( dit is niet in de prijs inbegrepen).

 

Het is niet noodzakelijk om sneeuwschoenen aan te schaffen.Je kunt deze bij voorbeeld huren bij het toeristenbureau in Castillon-en-Couserans (7 kilometer van Ayet). Dat kostte de voorbije jaren € 5 per dag (inclusief stokken). 


Niet inbegrepen:
Alle overige uitgaven, waaronder begrepen de heen - en terugreis, transfers, verzekering, drankjes.
Op 31 januari wordt 's avonds niet gekookt in Le Petit Refuge. We gaan dan in een restaurantje eten en dat is voor eigen rekening.

Ondanks dat ik de begeleiding heel serieus neem, doe je de wandelingen op eigen risico.
Sluit daarom een goede verzekering af.

Heb je belangstelling of wil je meer weten over deze week?
Mail me dan

 

 

pauze de in de sneeuw in het Cirque de Campulspauze de in de sneeuw in het Cirque de Campuls
Terug naar overzicht wandelweken