Index

Le Petit Refuge

Ton Joosten

Ayet

Omgeving

Wandelweken

Tarieven

Contact/route

Links

Reserveren

Nieuws

foto's

Francais
Vakantie in de Pyreneeën
Le Petit Refuge

Wandelvakantie in de Pyreneeën: Le Petit Refuge!Wat is Le Petit Refuge?
Le Petit Refuge is een chambres en table d'hôtes, dat wil zeggen een bed & breakfast waar u niet alleen kunt overnachten en ontbijten, maar waar 's avonds ook een warme maaltijd kan worden genomen.

Hoeveel kamers zijn er?
Er zijn drie kamers voor de gasten. Een op de eerste verdieping en twee op de tweede verdieping. De kamers op de tweede verdieping zijn het grootst en hebben behalve een bed (op een van de kamers een tweepersoonsbed, op de andere twee eenpersoonsbedden) een bescheiden zitje. De kamer op de eerste verdieping is klein maar fijn en heeft twee eenpersoonsbedden.
Totale capaciteit: zes personen.

's Avonds gezellig eten op het terras
En verder?
Verder is er op de begane grond de keuken/eetkamer met een grote eettafel, een zithoekje, een houtkachel en een fantastische Pyreneeënbibliotheek (wandelboeken, flora en fauna, tijdschriften, geschiedenis van de Pyreneeën, reisgidsen, fotografie), die u in geen enkele andere berghut of herberg zult aantreffen. Voorts is er een leuk terras, zodat u op mooie dagen desgewenst buiten kunt eten en een schuur waarin racefietsen veilig kunnen worden gestald. Het sanitair is geheel vernieuwd en bestaat uit twee ruime badkamers met moderne douchecabine, toilet en wastafel. 

kamer Le BergerVoor wie?
Le Petit Refuge is er voor iedereen die tot rust wil komen in en wil genieten van de Pyreneeën in al zijn facetten, maar de herberg is bij uitstek geschikt voor wandelaars. Ayet is een echt bergdorp en een uitstekende basis voor het maken van een bergwandeling. Een paar leuke wandelingen beginnen bij Le Petit Refuge. U doet de bergschoenen aan en vertrekt. Gemakkelijker kan niet. Voor u klaar liggen meer dan twintig gedetailleerd beschreven wandelingen (met kaartje) in de nabije omgeving van Le Petit Refuge, met name in de valleien van Bethmale en Biros. Ik help u graag bij het maken van een keuze. Laat één ding duidelijk zijn: u moet niets en u hoeft zeker geen fanatiek wandelaar te zijn. Er zijn wandelingen in alle soorten en maten. Voor fanatieke wandelaars zijn er stevige bergwandelingen, waarvoor een goede conditie is vereist, maar er zijn ook korte, gemakkelijke wandelingen die eenieder tot een goed einde kan brengen.

Prachtige bibliotheek van Le Petit RefugeGaat Ton Joosten mee met wandelen?
Ik ga in principe niet mee wandelen. Zo nu en dan maak ik een uitzondering en ga ik mee als gasten dat op prijs stellen. Hoofdzakelijk ben ik in Le Petit Refuge, omdat ik er voor de gasten wil zijn en er alles aan wil doen om het er iedereen naar de zin te maken. Elk jaar organiseer ik een paar speciale wandelweken, waarin ik bij enkele wandelingen van de partij ben. Ik treed daarbij formeel niet op als gids, want ik ben geen gids en ik laat me dus ook niet betalen voor het begeleiden van een wandeling.


genieten van een lekkere maaltijd na een dag in de bergen
Wordt er elke dag gekookt?
Ja, er wordt elke dag gekookt. Ik behoud me het recht voor om soms niet te koken. Ook ik heb af en toe behoefte aan een beetje rust, maar het zal slechts sporadisch voorkomen dat ik niet kook. U krijgt volledige maaltijden, dat wil zeggen voorgerecht, hoofdgerecht, kaas (hoe kan het ook anders, want de Bethmale-kaas is de bekendste kaas in de Pyreneeën en de
kaasmakerij ligt op een steenworp afstand) en nagerecht. Er worden smakelijke, gezonde gerechten geserveerd, die vaak uit de Franse en Spaanse keuken komen. Het accent ligt op de regionale keuken. Wie een week in Le Petit Refuge verblijft, krijgt gerechten uit verschillende streken van de Pyreneeën. Baskenland, Navarra, Aragon, Ariège en Catalonië, van verschillende streken krijgt u iets mee. Zo wordt niet alleen het wandelen een avontuur, maar ook het avondeten! Ik heb geen keuzemenu's in de aanbieding. U schuift om half acht aan en laat zich verrassen.

heerlijke gerechten worden geserveerdtarte tatin

IndexLe Petit RefugeTon JoostenAyetOmgevingWandelwekenTarievenContact/routeLinksReserverenNieuwsfoto'sFrancais
Simplicité, authenticité, Pyrénées